Kadar želimo zavarovati svojo hišo, imamo več možnosti.

Lahko obiščemo zavarovalnico in preverite kakšne pogoje ponujajo. Glede na to, da je v Sloveniji kar nekaj zavarovalnic, ki imajo zavarovanje nepremičnin, nam bo to vzelo nekaj časa. Priporočljivo je obiskati vsaj tri ali štiri, da nekoliko primerjamo ponudbo.

Druga možnost je obisk zavarovalnega zastopnika. Prva stvar, ki jo moramo pri tem vedeti je, ali ta zastopnik zastopa samo eno zavarovalnico ali več. Prav tako ali iz kakšnega razloga preferira katero izmed zavarovanj.

V vsakem primeru so zavarovalni zastopniki običajno zelo dobro podkovani z znanjem o zavarovanju hiš, tako da se je vsekakor priporočljivo z njim pogovoriti o njegovih priporočilih glede na vašo situacijo.

Na podlagi teh informacij, ki smo jih dobili do sedaj, se lahko nato odločimo in uredimo zavarovanje hiše preko spleta.

Na spletni strani izpolnimo obrazec in med opombe vpišemo vse potrebne ugotovitve kaj vse naj naše zavarovanje zajema. Počakamo na informativni izračun in se preko telefona ali emaila dogovorimo o podrobnostih. Z osebo, katera nam je pripravila ponudbo za zavarovanje hiše, običajno je to zavarovalni zastopnik v eni izmed zavarovalnih agencij, se dogovorimo še za podpis pogodbe in uredili smo zavarovanje svoje nepremičnine kar preko spleta.

Glede na to, da so police za hišo 10 letne, smo tako dolgoročno uredilo zavarovanje pred različnimi nevarnostnmi, ki bi lahko ogrozile naš finančni položaj.