Turizem v Ankaranu se postopoma in vsako leto lahko najdete v tem najhnem obmorskem mestecu nekaj novega. Veliko ljudi se na hitro odpravi na kakšen dopust in vikend paket in do sedaj Ankaran ni veljal za mesto, kamor bi se nekdo odpravil na dopust. V tem kratkem prispevku bomo pogledali nekaj možnosti glede turizma v Ankaranu v prihodnjih letih.

V zadnjih letih se je povečalo število privat apartmajev, ki so na voljo v Ankaranu. Na apartmaji v Ankaranu najdete hiter pregled ponudbe prenočišč, predvsem apartmajev, ki jih tukaj najdete.

Zelo pomembno vlogo pri turizmu v Ankaranu pa ima seveda največji kamp v tem delu Slovenije. Kamp Andria ni samo navaden kamp, ampak najdete v njem tudi različne apartmaje in mobilne hišice. Še posebej v zadnjem času so mobilne hišice vedno bolj popularne, tako da je dobra novica, da si jih lahko privoščimo tudi na slovenski obali. Zraven tega je v kampu Adria v Ankaranu tudi veliko dogajanja, na voljo pa so tudi restavracije in bari, kjer lahko preživite dan ali se odpravite tja v večernih urah, če si želite zabave.

Tudi v preostalem delu Ankarana najdete nekaj izmed turistične ponudbe. Na voljo je kar nekaj restavracij, kjer dobite razne pice in jedi po naročilu.

Pomembno vlogo pa ima tudi Ortopedska bolnišnica Valdoltra, ki pomembno prispeva k zdravju v Sloveniji in kjer se razvija tudi druga stran turizma, medicinski turizem. V prihodnjih letih bomo verjetno videli še dodaten razvoj tega turizma, saj je to ena izmed najhitreje rastočih panog turizma.

Naslednja stran:

Predhodnja stran: